Blog

Bitcoin

Bitcoin
Verden har aldri sett noe så fantastisk som Bitcoin da det kom på markedet. Det har vært mange store oppfinnelser i dataverdenen. Vi har sett Microsoft komme til livet med programvare som gjør at vi kan skape og lagre informasjon på små området som vi aldri har sett maken til tidligere. Vi har også sett hvordan design og bruk av datamaskiner kommer sammen til noe helt nytt. Bitcoin er det siste steget i hvordan bruken av teknologi og programvare kan skape en ny måte å overføre verdier mellom personer denne verden aldri tidligere har sett.

Mange liker å se ned på Bitcoin og kryptovaluta ved å si at det ikke skaper noe verdi, men at det bare er et konsept som noen har funnet opp. Dette oppspinnet gjøre ikke noe annet enn å drive opp verdien på noen som ikke eksisteres. Her er det en grov feil. Når en skal kjøpe Bitcoin så er det flere parter som tilrettelegger for at overføringen skal skje. Det skjer ikke gratis. Ingen vil bruke sin tid eller sitt utstyr på at noen andre skal få gjort noe. De som hjelper til med å fasilitere handelen må også tjene penger. Skal du få betalt så må du gjøre noe, og skal du ha noen til å gjøre noe for deg så må de få betalt. Derfor er det mye verdi i Bitcoin gjennom penger som er lagt i utsyr og penger som betales for strøm for at Bitcoin nettverket skal kunne operere.

Lovlig?
En av de store spørsmålene er om Bitcoin er lovlig. Dette er et litt rart spørsmål da det spørs veldig hvem du spør og hvor i verden disse personene er. Er du i USA så er spørsmålet litt usikkert. Det er en gråsone om dette hvor man prøver å definere hva som er penger og hvordan Bitcoin som en penge passer inn i dagens Amerikanske lovgivning. Noen land har forbudt Bitcoin uten å fokusere noe mer på det. Her finnes det da ikke noe problem med unntak av de opplagte. Ser vi på andre land igjen som Tyskland har de godtatt valutaen som valuta og en form for private penger som de kaller det under tysk rett. Det samme gjelder Frankrike og Canada. Når store og respekterte land går foran og sier at dette er greit så blir det ofte lettere for andre land å følge etter.

Er Bitcoin trygt?
Mange lurer på om Bitcoin er trygt. Problemet med de fleste valutaer er at lite er veldig trykt. Har du noe i banken er det trykt hvis det er under 2 millioner. Alt over dette er ikke trykt. Har du masse Bitcoin i en lommebok et eller annet sted må du ta sikkerhetskopier og passe på at du har kontroll på dine verdier. Det finnes mange elektroniske valutaer som har blitt borte på børs og andre steder ved at profesjonelle stjeler dem.

Tagged ,